Når bør du legge ny kurs?

Det kan være flere situasjoner som gjør at du bør få lagt opp nye elektriske kurser, som for eksempel:

  • Ved store belastinger på eksisterende kurser
  • Når man skal endre bruksformål i rom
  • Ved nye tilbygg eller påbygg
  • Ved reising av ny garasje, bod eller lignende
  • Ved bruk av elektriske apparater som trenger eller krever egen kurs, som f. eks boblebad eller elbillader
  • Splitte utelys fra resten av boligen, slik at du ikke opplever problemer med jordfeil hvis noe utelys ikke er vanntett nok. Skulle dette skje, men utelyset er på en egen kurs har man fortsatt strøm i resten av boligen
  • Egen utestikk kurs slik at man kan bruke strøm ute, uten at det går utover forbruket inne

 

Hva bør du tenke på?

Det ene er ulike krav og regler avhengig av hvilket rom du skal ha tilført en ny kurs i. Når det kommer til størrelsen på kursen, er dette avhengig av hvor stor belastning som er tiltenkt å bruke på kursen. Slike spørsmål kan ofte være lurt å ta opp i samråd med en elektriker.

Jo flere kurser man har i boligen jo lettere er det å oppdage hvor feilen kommer fra, da det kun er kursen med feil på som slår seg av. Da kan man lettere finne ut hva feilen skyldes.

Pris for å legge opp ny kurs

Prisen for å installere en ny kurs varierer avhengig av flere faktorer, inkludert størrelsen på prosjektet og tilgjengeligheten til installasjonsstedet. Har sikringsskapet plass til flere kurser, hvor langt er det fra sikringsskap og frem til det man ønsker strøm på osv.
Du kan forvente priser fra 5000 kr, eksempelvis ny kurs 15A med inntil 10m kabel lagt åpent.

Tips! Dersom du har flere mindre elektriske prosjekter som trenger profesjonell hjelp, kan det være lurt å koordinere disse slik at elektrikeren kan håndtere alt på samme dag. Da kan du for eksempel spare penger på å minimere reisetiden til elektrikeren.

Ønsker du hjelp?

Vi hjelper deg gjerne med planlegging og installasjon av nye kurser.