El-Konsult med nye el-varebiler!

Nye el-biler.jpg

Som miljøfyrtårn er El-Konsult forpliktet til å tenke miljø også ved nyinvesteringer. Vi har to Nissan E-NV200 i bilparken fra før og vært fornøyd med disse, på tross av begrenset rekkevidde. Når rekkevidden ble betydelig forbedret i den nye modellen ble valget lett. Tre nye el-biler innkjøpt og ferdig profilert. Det begynner å bli ladekø hos oss nå, men det bør vel være løsbart?

Nytt fagbrev i El-Konsult!

Jana3.jpg

Vi gratulerer Jana Ruppeldtova med bestått fagbrev som elektriker! Jana er El-Konsult første jente som har tatt fagbrevet. Vi trenger flere jenter og damer i bransjen så dette er kun starten for vår del. Lykke til Jana, vi er stolte av deg!

Benjamin og Fredrik på besøk i PRYO-uka

Vi har vært så heldige å ha fått hjelp fra to gutter fra 9. trinn på Hitra Ungdomsskole denne uka, Fredrik Mellemsæther og Benjamin Haugnes. De har nemlig hatt PRYO-uke, ei praksisuke som skal gi et viktig bidrag til forberedelsene til valg av utdanning. Vi kan bare si at begge to har stått på og vist god arbeidsmoral. De har fått være med på arbeid med skjultanlegg i et leilighetskompleks på Sunde, kabeltrekking og stripsing på et nybygg av en servicebåt på et båtbyggeri og som hjelpemann på installasjoner på et industribygg på Hamarvika. El-Konsult håper at et besøk hos oss har gitt dem et lite bilde av hva det dreier seg om å være elektriker. Begge er i alle fall gode kandidater når den tid kommer. Lykke til med utdanningsvalget og tusen takk for besøket!

Pryo1.jpg.PNG
Pryo2.PNG

Tour-rapport fra El-Konsult

El-Konsult stilte med en liten, men topp motivert gjeng til årets Tour de Frøya. Erik forsvarte tronen som El-Konsult's sykkelmester, men både Stian og Ole Magnus forbedret tida si betraktelig så gullet henger i en tynn tråd til neste ritt...

El-Konsult stiller selvsagt også i Hitrarittet neste helg, vi grugleder oss allerede:)

Tdf2018-6.jpg
Tdf2018-1.jpg
Tdf2018-4.PNG.jpg
Tdf2018-5.jpg

Næringsprisen 2018

Næringsprisen1.jpg

Under Hitterkvelden sist lørdag fikk El-Konsult tildelt Næringsprisen for 2018 av Hitra Kommune og Hemne Sparebank. Tusen hjertelig takk! For å komme dit vi er i dag er vi avhengig av å ha flinke folk i alle ledd. Det er våre ansatte og deres kompetanse som er El-Konsult`s verdi. Gavesjekken ble i dag overlevert klubbkassa ved tillitsvalgt Knut R. Pettersen. Finn på noe skøy!

En slik pris inspirerer! Vi vil fortsatt jobbe hver dag for å kunne tilby den kompetansen alle våre kunder trenger. Vi er heldige som opererer i en region med vekst og stor aktivitet.

Igjen tusen takk!

Vi feirer Patrik's fagbrev!

Feiring Patrik 1.JPG

Vår andre lærling i automatikerfaget har bestått fagprøven! Gratulerer til Patrik Fjeldberg Lien! Automatikerfaget er bredt sammensatt og fagprøven til Patrik besto blant annet av en del automasjon og elektro hvor regulering av en fødevannspumpe på en servicebåt skulle utføres. Den mekaniske delen besto av sveising av et stativ for plastrør og kabelstiger. Alt skal selvfølgelig både planlegges godt i forkant, utføres på en god og forskriftsmessig måte og tilslutt kontrolleres og dokumenteres.

I dag tidlig feiret vi med kaffe og kaker.

Feiring Patrik 2.JPG

Kan du bli elektriker eller automatiker?

 Det knives om å vinne en Popsocket i Kahooten "Kan du bli en elektriker eller automtiker?"

Det knives om å vinne en Popsocket i Kahooten "Kan du bli en elektriker eller automtiker?"

I går kveld var El-Konsult deltaker på Fillan skole sitt temamøte for foreldre og elever på 9. og 10. trinn. Gjennom innlegg etterfulgt av informasjonsstand var vi med på å vise fram hva lokalt næringsliv har å tilby kommende generasjon av interessante yrker og mulige utdanningsvalg.

Vi framsnakka yrkesfag generelt og elektrofag spesielt. Ifølge en undersøkelse NHO har gjort er fagbrev mer etterspurt i arbeidsmarkedet enn mastergrad og at spesielt elektrikere og automatikere er veldig ettertraktet. Mange yrker er nå truet at robotisering, mens det gir våre automatikere flere og  svært interessante arbeidsoppgaver! 

Velger du elektrofag velger du et trygt yrke med en variert og spennende arbeidsdag med god lønn! Så hva er det å spekulere på?

Lykke til alle sammen med utdanningsvalget!

Miljøavtrykk 2017

Miljøavtrykk2017.PNG

Som Miljøfyrtårn må El-Konsult levere en miljørapport hvert år. Her må vi registrere hvordan vi påvirker det ytre miljø mht drivstoff, energiforbruk, og avfallshåndtering. I tillegg er det stort fokus på vårt arbeid med indre arbeidsmiljø og sykefravær. Vi må rapportere gjennomførte tiltak og sette oss mål for neste års miljøarbeid. 

El-Konsult sitt miljøavtrykk for 2017 ble 84,43 tonn CO2. 

Det er kjøring med servicebil od derav forbruk av diesel som er vår store driver til forbruk av CO og utgjør over 85% av vårt avtrykk. Dette har vi tenkt å gjøre noe med! Men stadig ny teknologi innen El-biler og rekkevidde har vi besluttet å investere i 3 stk nye El-varebiler med levering i juni 2018. 

El-Konsult har fra før 3 stk El-biler og  fra sommeren vil 6 av El-Konsult sine 22 varebiler være helelektrisk. 

Dette gleder vi oss veldig til og har stor tro på at dette vil gå fint mht vår drift.

Miljøfyrtårn.png

God Jul!

Det har blitt en tradisjon i El-Konsult å gi en liten gave til en veldedig- eller frivillig organisasjon på Hitra og Frøya før jul. Dette gjør vi i stedet for å gi julegaver til våre kunder og forbindelser. De to foregående årene  falt valget på NMK Frøya, Hitra Vektløfterklubb og Frivillighetssentralene. For 2017 har vi lyst til å slå et slag for håndballen og har derfor valgt oss ut håndballgruppa i Frøya IL og Hitra IL. Disse gjør en fantastisk jobb med en stor gruppe barn og unge.

GOD JUL til dere og til alle våre kunder og samarbeidspartnere!

Juleannonse 2017-2.jpg

Utplasseringselever

Utplasseringselever.jpg

El-Konsult har hatt gleden av å blitt kjent med tre dyktige gutter gjennom en tre ukers utplasseringsperiode. Jørgen Hammervold går VG2 Automasjon, mens Martin Jektvik og Ernest Franckevic går VG2 Elektro. I dag er siste arbeidsdag  i 3 ukersperioden, men gutta er tilbake allerede på mandag da de skal være hos oss hver mandag frem til jul. Gjennom disse ukene har de fått være med på alt fra skjultanlegg, feilsøking, dekkskifte, skapbygging, programmering m.m. I ettermiddag er det fredagsvaffel på huset, så da blir det avslutningsfest!

Vår produksjonsavdeling!

I dag jobber fire av våre ansatte i vår produksjonsavdeling med skapbygging til havbruksnæringa. En automatiker, to lærlinger og en utplasseringselev. Gjennom året er det i snitt 1 - 2 ansatte daglig som har dette som oppgave. Og når vi som i dag er 4, blir det hyggelig og folksomt til lunsj også:)

Tid for Rom - overlevert!

tfr1.jpg
tfr4.jpg

Tid for Rom er overlevert og vi er stolte av å vise frem resultatet! Prosjektet har vært veldig lærerikt for oss og samarbeidet mellom alle lokale firma har vært utrolig bra. Blir du inspirert til å pusse opp hagen og lyse opp uterommet ditt er det bare å ta kontakt med en av håndtverkerne.

Se film og bilder fra overleveringen, https://www.tid-for-rom.no/

Vi har vært så heldige og fått sponset produkter fra IPAS og ELKO, se hvor flott resultatet ble i mørket. Tusen takk for samarbeidet!

Tid for Rom - UTEROM!

El-Konsult er så heldige å få være med å forme Katrin Støen Hammer nye hage! Akkurat nå er vi godt i gang med å montere utelys. Disse LED-lysene fra IPAS gir et varmt og indirekte lys for en lun og koselig stemning.

Se flere bilder og følg med hvordan prosjektet skrider frem på https://www.tid-for-rom.no/hva-skjer-ute/

tid for rom2.jpg

Stian og Kestutis har tatt fagbrevet!

Stian og Kes.jpg

El-Konsult har fått to nye fagmenn i løpet av sommeren. Kestutis Kacinkevicius bestod fagprøven i juni og Stian Klungervik nå i forrige uke. Begge er nå Gruppe L montører. Vi gratulerer!

Hils på våre nyansatte!

El-Konsult har i løpet av våren og sommeren styrket staben med 7 nye ansatte. Fire elektrikere, en automatiker, to lærlinger (elektro og automasjon) og en administrativ stilling.

Velkommen skal dere være Jørgen, Håkon, Knut, Marek, Trond Erlend, Fredrik og Ullrikke, vi er veldig glade for å ha dere med på laget! 

El-Konsult gir ungdom arbeidserfaring!

 Våre medarbeidere er vår største ressurs, derfor må vi starte tidlig med å gi lokale ungdommer sommerjobb og utplasseringer gjennom utdanningsløpet. Slik blir vi godt kjent kanskje El-Konsult blir deres fremtidige arbeidsplass?  Jørgen Hammervold har sommerjobb hos oss i 4 uker. Jørgen har gått på Guri Kunna Vgs grunnkurs elektro og skal fortsette med 2 år automasjon.  Så langt har Jørgen fått vært med på å bygge forskjellig skap til havbruksnæringa og til et båtprosjekt. Her har vi i tillegg hatt stor nytte av Jørgens datakompetanse ifm programmering av kontrollering av et ballastsystem! Han har også vært med ut på prosjekt med bl.a montering av nødlys om bord på ei flåte. I mellom slagene har han vært med å rydde og hjelpe til med forefallende arbeid på lageret.  Jørgen er en trivelig kar som fort fant sin plass hos oss. Han er nysgjerrig og liker å lære og fintenke. Det har bare vært tommel opp når vi har spurt hvordan det går. Vi er i alle fall fornøyd med Jørgen og hans innsats:)

Våre medarbeidere er vår største ressurs, derfor må vi starte tidlig med å gi lokale ungdommer sommerjobb og utplasseringer gjennom utdanningsløpet. Slik blir vi godt kjent kanskje El-Konsult blir deres fremtidige arbeidsplass?

Jørgen Hammervold har sommerjobb hos oss i 4 uker. Jørgen har gått på Guri Kunna Vgs grunnkurs elektro og skal fortsette med 2 år automasjon.

Så langt har Jørgen fått vært med på å bygge forskjellig skap til havbruksnæringa og til et båtprosjekt. Her har vi i tillegg hatt stor nytte av Jørgens datakompetanse ifm programmering av kontrollering av et ballastsystem! Han har også vært med ut på prosjekt med bl.a montering av nødlys om bord på ei flåte. I mellom slagene har han vært med å rydde og hjelpe til med forefallende arbeid på lageret.

Jørgen er en trivelig kar som fort fant sin plass hos oss. Han er nysgjerrig og liker å lære og fintenke. Det har bare vært tommel opp når vi har spurt hvordan det går. Vi er i alle fall fornøyd med Jørgen og hans innsats:)

Begge lokale sykkelritt gjennomført!

El-Konsult stilte med 5 syklister under Tour de Frøya og 4 under Hitrarittet. Vi er fornøyde med egen innsats og imponert over det proffe arrangementet av begge rittene! Anbefaler alle bedrifter å bruke slike muligheter. Dette bygger både folkehelse og arbeidsmiljø!

Erik vant den interne konkurransenunder TDF med tiden 1.26 mens Thomas var raskest under Hitrarittet med tiden 1.06. Vi gleder oss til neste år, da skal vi stille med enda flere!